Κανελόνια με κιμά και μαγιονέζα
Εύκολη και γευστική συνταγή
Υλικά για 4-6 άτομα
– 120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
– 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
– 120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
– 20 κανελόνια βρασμένα για 2 λεπτά
– 150 φρυγανιά τριμμένη
– 60 ml μαγιονέζα
– 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας εμπορίου
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα κανελόνια για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να είναι λίγο μαλακά, αλλά όχι και τελείως σκληρά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα κανελόνια, την καθαρίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.
3. Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.
4. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με ένα κορνέ. Ραντίζουμε το πάτο του πυρέξ με 3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας.
5. Τοποθετούμε τα κανελόνια μέσα στο πυρέξ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».