Καλοκαιρινό πιάτο: Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια
Διανύουμε τον πιο ζεστό μήνα και ψάχνουμε να βρούμε εναλλακτικές συνταγές με νοστιμιά. Έτσι λοιπόν σήμερα η συνταγή είναι άκρως καλοκαιρινή.
Το μενού σήμερα έχει πεντανόστιμο κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια για 4 Άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
3-4 καλαμάρια φρέσκα (ανάλογα με το μέγεθος) καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 ½ φλυτζ. κριθαράκι
1 ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο
άνηθος, ψιλοκομμένος
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε κυβάκια, τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο, ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
-Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κριθαράκι, ανακατεύουμε για 4-5’ και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
-Στη συνέχεια, στο σκεύος με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού το λάδι, ρίχνουμε το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά που βγάζουν τα καλαμαράκια και το αλκοόλ για 5 λεπτά.
-Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Με μια κουτάλα προσθέτουμε τον ζωμό, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να είναι κρεμώδες).
Αφήνουμε για 1 λεπτό για να «πάρει μια ανάσα βρε αδερφέ» και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή απόλαυση!
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ!