Η τυρόπιτα της τεμπέλας από την Μυρσίνη Λαμπράκη
Μια πεντανόστιμη και εύκολη πίτα, για όσους τεμπελιάζουν… και δεν θέλουν ανοίγουν φύλλο
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική
ΥΛΙΚΑ
Για 12 άτομα ()
Για τη συνταγή
3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό φέτα σκληρή τριμμένη
1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα του ταψιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το γιαούρτι, την φέτα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε. Στην συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
2. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί (το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό), το αλείφετε με το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 150-180 βαθμούς. Από πάνω πρέπει να ροδίσει και να φουσκώσει.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Εάν θέλετε να γίνει πιο πικάντικη η πίτα σας , μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λίγες λιαστές ντομάτες.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».