Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F06%2Fimages easyblog images 928 8d7d02f71473cf9eb30ec6c51b579c80 XL

Η πατάτα πιο καλοκαιρινή και πιο εύκολη από ποτέ.

Ενα πιάτο γρήγορο,εύκολο, θρεπτικό και ελαφρύ,που δεν θα κοστίσει τόποτα και δεν θα σας πάρει παραπάνω από 20 λεπτά στην κουζίνα.
Υλικά:
 
2-3 μεγαλες πατάτες (ανάλογα τα άτομα)
2-3 καρότα
2-3 κόκκινες πιπεριές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβος βοδινού ή κοτόπουλου
1 κουταλιά λιναρρόσπορο
 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
 
Οδηγίες:
 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και βάζουμε τις πατάτες,τις οποίες τις έχουμε κόψει κυδωνάτες.
 
Τις ανακατεύουμε λίγο μέχρι να γυαλίσουν και συμπληρώνουμε τα καρότα,τα οποία είσης έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια τις κόκκινες πιπεριές.
 
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, ίσα-ίσα μεχρι να σκεπάστουν οι πατάτες και τα λαχανικά.
 
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20-30 λεπτά και λίγο πριν σβήσουμε την κουζίνα (πρέπει να έχουν πιει όλα τα υγρά οι πατάτες και τα καρότα) ρίχνουμε τον λιναρρόσπορο
και αφήνουμε να συνεχιστεί το μαγείρεμα με σβηστό το μάτι.
 
Αν θέλουμε μια πιο πικάντικη γεύση μαζί με το ελαιόλαδο συμπληρώνουμε στην αρχή τις φέτες του μπέικον,που δίνει μια πικάντικη γεύση καπνιστού.
 
Σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο ή για συνοδευτικό ενός κρέατος ή ψαριού.
 
Μαγειρεύει η Μαρία Καραγιώργου
 

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED