Η τέλεια συνταγή για μπισκότα κανέλας!
Εύκολα, νόστιμα και τραγανά μπισκότα κανέλας. Το πιο γευστικό συνοδευτικό για τον καφέ ή για σνακ.
Ας γεμίσει αυτές τις γιορτές το σπίτι σας με όμορφες, ζεστές μυρωδιές!
Υλικά:
220 γρ αλεύρι ολικής
1/2 κγ μπέικιν
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κσ κανέλα τριμμένη
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίοιυ
100 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
150γρ κουβερτούρα λιωμένη (σε μπεν μαρί)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε με το χέρι μας το βούτυρο με τις ζάχαρες και τα ξύσματα. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, μπέικιν, κανέλα, αλάτι), συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Τέλος πλάθουμε μπαλάκια από το μείγμα μας και τα πατάμε για να γίνουν στρογγυλά μπισκότα. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και όταν γίνει αυτό τα βουτάμε στην σοκολάτα, περιμένουμε μέχρι αυτή να σταθεροποιηθεί και απολαμβάνουμε!
Μερίδςες: 14-17τμχ
Χρόνος προετοιμασίας: 25-30 λεπτά