Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο βασιλικού
Σήμερα φτιάχνουμε εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο χειροποίητο πέστο βασιλικού! Μπορούμε φυσικά να το χρησιμοποιήσουμε και σε μπρουσκέτες, σαλάτες και όπου αλλού θέλετε.
Γίνεται Vegetarian πιάτο και αν αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με ένα vegan τυρί και έχουμε ένα ολοκληρωμένο vegan πιάτο.
ΥΛΙΚΑ:
120γρ φύλλα βασιλικού
30γρ φύλλα μαιντανού
140γρ ελαιόλαδο
40γρ κάσιους
2σκελίδες σκόρδο
80γρ παρμεζάνα
Αλάτι/πιπέρι
16τοματίνια κομμένα στην μέση
1 πακέτο ριγκατόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα των μυρωδικών, τα κάσιους , το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την παρμεζάνα, χτυπάμε ξανά. Δοκιμάζουμε και φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι.
Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία. Σουρώνουμε (κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος) και όσο είναι ακόμα ζεστά ρίχνουμε το πέστο (όχι όλη την ποσότητα) και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα, τοματίνια και φρέσκα φύλλα βασιλικού.