Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F09%2Fimages easyblog articles 11209 saltsa bolonez

Η συνταγή που όλοι πρέπει να γνωρίζετε: Μακαρόνια με τέλεια σάλτσα Μπολονέζ

Μακαρόνια με κιμά, η αλλιώς μπολονέζ, αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Αν και η αυθεντική συνταγή αντί για κιμά είναι με ψιλοκομμένο κρέας εμείς δίνουμε μια διαφορετική και πιο εύκολη συνταγή.  Ποιος άλλωστε έχει πει ποτέ όχι σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά!

ΥΛΙΚΑ:

500γρ κιμάς μοσχαρίσιος

1 ½ καρότα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)

1 κρεμμύδι λευκό (ψιλοκομμένο)

2κγ πελτές τομάτας

3-4 τομάτες ώριμες (τριμμένες στον τρίφτη)

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κύβος ζωμός λαχανικών

Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

1 πακέτο ζυμαρικά της προτίμησης μας

1 ξύλο κανέλας

1 φύλλο δάφνης

Βούτυρο

Αλάτι/πιπέρι

Θυμάρι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα (κεφαλογραβιέρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τον κιμά με αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να σπάσει σωστά. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, την δάφνη και το καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, την τριμμένη τομάτα και νερό (να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω). Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να χυλώσει. Όταν είναι έτοιμο δοκιμάζουμε ξανά για αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μόλις σουρώσουμε βουτυρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Tips για έξτρα νοστιμιά

*Το φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι θα δώσει άλλη ένταση στο φαγητό μας και θα το κάνει πιο ξεχωριστό.

*Μπορείτε να το σερβίρετε με σπαγγέτι όπως οι περισσότεροι αλλά εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις παπαρδέλες. Για τους μικρούς μας φίλους μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κάποιο κοντό ζυμαρικό όπως οι πένες ή οι βίδες.

*Βασική συνταγή που όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε! Μην ξεχάσετε μπόλικο τυράκι!

*Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κεφαλογραβιέρα με τριμμένο cheddar για ένα πιο extreme αποτέλεσμα! 

RECENT

RELATED