Η παράδοση έχει τη «νοστιμιά» της – Τα οφέλη του μπακαλιάρου και του σκόρδου
Τα οφέλη του μπακαλιάρου και του σκόρδου στον οργανισμό, εν όψη της 25ης Μαρτίου και η νοστιμιά τους!
Η κατανάλωση ψαριού κατά τη Σαρακοστή επιτρέπεται μόνο την Κυριακή των Βαΐων και στις 25 Μαρτίου, όπου πρόκειται για μια χαρμόσυνη γιορτή, αφιερωμένη στην Παναγία.
Το παστό ψάρι ήταν πάντα οικονομικό οπότε προσιτό για όλους, παράλληλα είναι το ψάρι που μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Ο μπακαλιάρος προσφέρει πρωτεΐνη, ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Το σκόρδο (από τη σκορδαλιά) μπορεί έχει έντονη μυρωδιά αλλά προσφέρει μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο-ασβέστιο-μαγγάνιο-ψευδάργυρο-σελήνιο κ.α., αντιμικροβιακή και αντικαρκινική δράση. Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς και των επιπέδων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Σίγουρα το κουρκούτι του μπακαλιάρου και το τηγάνισμα δεν είναι η καλύτερη «συνταγή» αλλά δεν θα μας επιβαρύνει εάν το κάνουμε κάθε χρόνο στην εθνική μας εορτή.
Η παράδοση έχει τη «νοστιμιά» της.
Εδώ θα βρείς να φτιάξεις γρήγορο μπακαλιάρο με σκορδαλιά με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη