Skip to main content
image004 e3edcdfe

H Benetton παρουσιάζει το «Summer Together»

author likewoman

11 Απρ 2025

Με την ευκαιρία της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου, η United Colors of Benetton γιορτάζει το καλοκαίρι με μια έκθεση της Φινλανδής σχεδιάστριας Paula Pääkkönen που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημά της Benetton, στην Corso Vittorio Emanuele.

Διασκέδαση. Δημιουργικότητα. Χρώμα. Γλυκιά γεύση ζωής. «Summer Together», μια συνεργασία με τη νεαρή Φινλανδή καλλιτέχνη Paula Pääkkönen.

Το έργο αφορά μια σειρά από γλυπτά σε σχήμα παγωτού. Τα σχήματα και τα χρώματα του κατ’ εξοχήν καλοκαιρινού επιδόρπιου συναντούν τη γυαλιστερή και εύθραυστη φύση του γυαλιού, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη συναισθησία που αποτελεί έναν από τους τομείς της έρευνας πάνω στο γυαλί που ακολουθεί η Pääkkönen στο στούντιό της μαζί με μια ομάδα υαλουργών.

«Το παγωτό το απολαμβάνουμε συνήθως με παρέα και οι καλύτερες αναμνήσεις μου από τα καλοκαίρια είναι οι στιγμές διασκέδασης, χαράς και ευχαρίστησης που περνάω με κάποιον που αγαπώ», εξηγεί η Pääkkönen. Τα γλυπτά του «Summer Together» θα εκτίθεται για ένα μήνα, από το Σάββατο 12 Απριλίου, στο κατάστημα United Colors of Benetton στην Corso Vittorio Emanuele II, 9, στο Μιλάνο. Με ένα παιχνιδιάρικο αφιέρωμα στο καλοκαίρι, το εγχείρημα αυτό ανανεώνει τη δέσμευση της Benetton για την υποστήριξη νέων διεθνών ταλέντων και την προώθηση της έρευνας στους τομείς της τέχνης και του σχεδιασμού.

«Η Benetton και εγώ συνδεόμαστε με την αγάπη μας για το χρώμα», συνεχίζει η Pääkkönen. Από τον Μάιο, τα πολύχρωμα παγωτά της θα αναπαράγονται στις βιτρίνες των καταστημάτων United Colors of Benetton, στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει επίσης μια συλλογή στην οποία τα πολύχρωμα γλυπτά του «Summer Together» εμπνέουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ της μάρκας. Η μίνι συλλογή είναι καλοκαιρινή και εξαιρετικά πολύχρωμη και περιλαμβάνει ρούχα για γυναίκες και άντρες, βαμβακερά μπλουζάκια -για ενήλικες και παιδιά- τσάντες tote και κασκόλ που μπορούν να φορεθούν ή να δεθούν στις τσάντες. Η συγκεκριμένη συλλογή θα διανέμεται σε εκατό επιλεγμένα καταστήματα United Colors of Benetton από τα τέλη Απριλίου, καθώς και online στη διεύθυνση www.benetton.com από τις 12 Απριλίου.

likewomangr benetton paula paakkonen

United Colors of Benetton

Η United Colors of Benetton κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των πλεκτών ρούχων ιταλικού τύπου και των casual ενδυμάτων. Βασισμένη σε ένα μοναδικό μείγμα χρωμάτων, πλεκτών και φιλοσοφίας χωρίς αποκλεισμούς, απευθυνόταν πάντα σε όλη την οικογένεια, με την ευρεία έννοια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες γενιές.Paula Pääkkönen Η Paula Pääkkönen (γεννημένη το 1990) είναι υαλουργός και καλλιτέχνης. Εργάζεται στο διάσημο χωριό Nuutajärvi της Φινλανδίας, το χωριό των υαλουργών. Το γυαλί είναι το υλικό που προτιμά επειδή είναι τόσο δύσκολο να δουλευτεί και επειδή οι τεχνικές της υαλουργίας αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για αυτήν. Ως καλλιτέχνης, αυτή τη στιγμή ασχολείται με τα θέματα της παιδικής ηλικίας, των αναμνήσεων και της φαντασίας. Το 2024, ήταν μεταξύ των διεθνών ταλέντων που επιλέχθηκαν για το «Homo Faber: The Journey of Life», μια έκθεση για τη χειροτεχνία που επιμελήθηκαν οι Luca Guadagnino και Nicolò Rosmarini και φιλοξενήθηκε από το Fondazione Giorgio Cini, στη Βενετία.

RELATED