Γιορτές, Χριστούγεννα και τα κράνμπερις έχουν την τιμητική τους από το TasteAdvisor
Θα κάνουμε κάτι λίγο πιο γιορτινό σήμερα, μια και ξεκίνησαν οι ονομαστικές και μένουν λίγες ημέρες για τα Χριστούγεννα!
Είναι εύκολο και αρκετά οικονομικό, μπορεί να γίνει ορεκτικό η να συμμετέχει μαζί με άλλα τάπας που θα φτιάξεις για τους φίλους σου.
Θα χρειαστείς:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ μια γαλλική μπαγκέτα, λεπτές φέτες
340 gr φρέσκα cranberries μπορείς να βάλεις και κατεψυγμένα αφού τα αφήσεις να ξεπαγώσουν, μπορείς επίσης να τα αντικαταστήσεις με κράνα ή ρόδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
110 gr brie, δεν είναι ακριβό μπορείς όμως να το αντικαταστήσεις με Κατίκι Δομοκού
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπας ελαφρά μαζί το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αλείφεις και τις δύο πλευρές της μπαγκέτας στη μέση τις βάζεις σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τις αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις τα cranberries, βαλσάμικο ξύδι, τη ζάχαρη, και το δεντρολίβανο.
Βάζεις το μείγμα με τα cranberries στο φούρνο. Ψήνεις για πέντε λεπτά, στη συνέχεια, βάζεις τις φέτες μπαγκέτας στο φούρνο. Ψήνεις για επιπλέον 6 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείς τις φέτες μπαγκέτας, τις γυρνάς από την άλλη μεριά και τις ξαναβάζεις στο φούρνο για άλλα 4-6 λεπτά, ή μέχρ ινα είναι τραγανές και να ροδίσουν. Τώρα τα cranberries πρέπει να έχουν βγάλει τους χυμούς τους, τα βγάζεις από το φούρνο και κόβεις τις μπαγκέτες σε φέτες, αλείφεις με το τυρί και μετά από μια κουταλιά cranberries, γαρνίρεις με θυμάρι και σλουρπ