Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fimages easyblog articles 10088 20200331 174146 1

Γιώργος Ζούβελος | Ο Hair Stylist Που Λατρεύει Τη Γη Και Τη Μαγειρική Μας Κερνάει Νεράτζι Γλυκού Του Κουταλιού!

Ο γνωστός κομμωτής Γιώργος Ζούβελος, ιδιοκτήτης του Teo hair design Δροσιάς και ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού – κοινωνικού Φορέα Dreamteam εκτός από ”μάγος” των μαλλιών είναι και λάτρης της υγιεινής διατροφής, της καλλιέργειας της γης αλλά και της μαγειρικής. 

Στο πανέμορφο κτήμα του είδαμε κάθε λογής οπωροκηπευτικά και δέντρα, τα οποία ο ίδιος καλλιεργεί και φροντίζει καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πανέμορφα λουλούδια και τους χαρούμενους σκύλους του που μας υποδέχτηκαν! Προσπαθεί να αξιοποιεί οτιδήποτε παράγει η μητέρα φύση και προτιμά να παρασκευάζει ο ίδιος το φαγητό του ακόμα και τα γλυκά. 

Έτσι μας κέρασε παραδοσιακό γλυκό κουταλιού που έφτιαξε από ολόφρεσκα μυρωδάτα νεράντζια του κήπου του και μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μας

Διαδικασία παρασκευής:

Υλικά:

  • 8νεράτζια (χοντρόφλουδα,γερά και σφιχτά)
  • 1κιλό ζάχαρη ψιλή λευκή
  • 2φλυτζάνια νερό (μισό λίτρο)
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα νεράντζια και σε ψιλό τρίφτη τρίβουμε την εξωτερική πορτοκαλί φλούδα τους.

Τρίβουμε πολύ λίγο και πολύ επιφανειακά την εξωτερική φλούδα, γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τα υπέροχα αρώματα του νεραντζιού που βρίσκονται στη φλούδα.

Αφαιρούμε οριζόντια μία μικρή φέτα και από τις δύο πλευρές του νεραντζιού (το επάνω και το κάτω μέρος). Χαράζουμε κατά μήκος στα τέσσερα τα νεράντζια. Αφαιρούμε τις φλούδες με ιδιαίτερη προσοχή για να μη σπάσουν. Στο τέλος θα έχουμε 32 φλούδες.

Έπειτα τυλίγουμε τις φλούδες μία μία σε ρολά και με χοντρή βελόνα και κλωστή, τις περνάμε σε αρμαθιά σαν κολιέ.

Σε νερό που βράζει βουτάμε τις φλούδες για 4 με 5 λεπτά περίπου, τις βγάζουμε, αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Ζεματάμε ακόμα μια φορά το νεράντζι και στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 12 ώρες.

Αλλάζουμε το νερό 3 – 4 φορές για να ξεπικρίσουν.

Τα στραγγίζουμε καλά καλά και τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσουν. Έπειτα αφαιρούμε τη κλωστή. Τώρα πια έχουν πάρει το σχήμα ρολού και η φλούδα τους έχει κρατήσει όλο το άρωμα και τη σφριγηλή υφή.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση (για να μην κολλήσει) τη ζάχαρη, μαζί με το νερό και βράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι.

Κατόπιν προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι για 30 λεπτά περίπου.

Πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 με 3 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό κουταλιού στην κατσαρόλα να κρυώσει εντελώς. Ενίοτε ανακινούμε την κατσαρόλα για να ποτίζονται και να ρουφούν σιρόπι και οι φλούδες.

Αφού κρυώσει το γλυκό μας το διατηρούμε σε καθαρό και αποστειρωμένο βάζο σε δροσερό σημείο της κουζίνας. Δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση! 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED