Γιατί το καρπούζι είναι η καλύτερη επιλογή τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
Το καλοκαιράκι είναι στο pic του και εμείς όλες φυσικές με τις διατροφικές παραλλαγές, δεν απαχωρίζομαστε τα φρούτα. Το καρπούζι το λατρεύουμε όλες φαντάζομαι. Δροσερό, γευστικό, ξεδιψαστικό, καταναλώνετε ευχάριστα.
Τι μας προσφέρει όμως:
Αποτοξίνωση => περιέχει κατά 90% νερό & είναι πλούσιο σε βιταμίνες (C ,A, B1, B6, β-καροτένιο), κάλιο, λυκοπένιο & φυτικές ίνες.
Καλύτερη λειτουργία της καρδιάς & βελτίωση της αρτηριακής πίεσης => εξαιτίας του καλίου και ενός αμινοξέος που περιέχει (citrolline που μετατρέπεται σε αργινίνη)
Αποτελεί φυσικό διουρητικό (οπότε συμβάλει στην αποφυγή κατακρατήσεων)
Πως να το καταναλώσετε:
Σαν γεύμα ή ενδιάμεσο σνακ, φτιάξτε χυμό με καρπούζι και παγάκια κ.α.
Επίσης μπορείτε μία μέρα την εβδομάδα να καταναλώνετε μόνο καρπούζι σε όποια μορφή θέλετε σαν «αποτοξίνωση». Προσοχή όχι περισσότερες μέρες!
Αν λοιπόν έχετε στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμά σας ένα φρούτο, μπορείτε να βάλετε μια μεγάλη φέτα καρπούζι. Ακόμη, ο συνδυασμός του με λίγο τυρί μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική, διαιτητική και αρκετά πλήρη επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό.
*το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε απόλυτα υγιείς οργανισμούς