Γιαγιά Κούκου Athens – Όταν η vintage γοητεία συναντά τη δημιουργικότητα της Ελληνικής γαστρονομίας
Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε έναν χώρο που αποπνέει την αύρα των παλιών φιλόξενων αθηναϊκών σπιτιών συναντά κανείς τη πιο Κούκου γιαγιά των Αθηνών που άνοιξε τις πόρτες της φέτος το καλοκαίρι προσφέροντας ελληνικές γεύσεις με μια φρέσκια προσέγγιση, υπό την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Ευσταθίου. Το παιχνιδιάρικο όνομα προδιαθέτει για μια γευστική εμπειρία που μοιάζει βαθιά οικεία αλλά και ταυτόχρονα συναντά τη δημιουργικότητα της Ελληνικής γαστρονομίας.
Το μενού ακολουθεί την εποχικότητα, αντανακλώντας το βαθύ σεβασμό για τα φρέσκα, τοπικά υλικά με έμφαση στις χειροποίητες παρασκευές. Φέτος το χειμώνα, απολαμβάνουμε νέες προσθήκες σε κοπές κρέατος αλλά και νέα πιάτα με εποχική πρώτη ύλη. Οι αγκινάρες με σάλτσα α λα πολίτα και υφές τοπιναμπούρ έχουν την ιδανική ισορροπία νοσταλγίας και φινέτσας. Για όσους αναζητούν πιο comfort επιλογές, η Σιφνιωτικη ρεβιθαδα με γαύρο μαρινάτο, ραπανάκι και φιλέτο πορτοκάλι και το ψητό χταπόδι με πουρέ αγκινάρας και τραγανό κρίταμο είναι must. Απο το γευστικό ρεπερτόριο, δεν λείπουν και χαρακτηριστικά πλέον πιάτα όπως το παπουτσάκι μελιτζάνα με σιγομαγειρεμένο αρνί και μπεσαμέλ- ή το εντυπωσιακό ossobuco γιουβέτσι στη γάστρα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μικρή και προσεγμένη, η λίστα κρασιών παρουσιάζει αποκλειστικά και μόνο ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.
Ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να θυμίζει ένα ιδιόρρυθμο αλλά ταυτόχρονα κομψό αθηναϊκό σπίτι, γεμάτο vintage γοητεία με φλοραλ ταπετσαρίες, ρετρό έπιπλα και ιδιόμορφα μικροαντικείμενα. Κρατάει λίγη από τη γοητεία του αρχικού κτιρίου, ενώ το σημερινό, ντυμένο με μάρμαρο πάσο-μπαρ είναι το ίδιο έπιπλο όπου οι ράφτες έκοβαν κάποτε τα πατρόν τους.
Στην Κύθνο θα βρει κανείς και την αιγαιοπελαγιτη εκδοχή του εστιατορίου με κοινό παρονομαστή μια γευστική εμπειρία γεμάτη καρδιά, δημιουργικότητα και αυθεντική γεύση.
Γιαγιά Κούκου Athens
Παναγή Σκουζέ 4, 10560
210 3245901
www.giagiakoukouathens.gr