Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F11%2Fimages easyblog articles 8605 LikeWomanCover

Γευστικό Και Υγιεινό: Το Απόλυτο Κέικ Για Να Υποδεχθείς Το Πρώτο Σαββατοκύριακο Του Νοέμβρη

Οι απογευματινοί καφέδες ή το απογευματινό τσάι στο σπίτι είναι ότι πρέπει για τα Σαββατοκύριακα του Νοέμβρη. Οπότε τί καλύτερο από το να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα με ένα υγιεινό και πολύ γευστικό σιροπιαστό κέικ. Πάρε χαρτί και μολύβι, σημείωσε τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις…

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια βούτυρο

150 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια μέλι

3 αυγά

1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα

50 γραμμάρια αλεσμένα φιστίκια

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Ξύσμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

200ml χυμό πορτοκαλιού

60 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια μέλι

50 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιστίκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 160 βαθμούς στον αέρα, για 10 λεπτά.

Βάζεις το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύεις καλά, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Προσθέτεις τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάς μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.

Προσθέτεις τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα αλεσμένα φιστίκια, με το baking powder και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βάζεις το μείγμα σε ένα ταψί και το αφήνεις να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Μέχρι να ψηθεί το κέικ σου, βράσε το σιρόπι και άστο για λίγο να ξεκουραστεί.

Όταν το κέικ σου είναι έτοιμο, το τρυπάς με ξυλάκια για σουβλάκια σε διάφορα σημεία και μέσα στις τρύπες, ρίχνεις το σιρόπι.

Αφού κρυώσει το κέικ σου, στόλισέ το με λίγο αλεσμένα αμύγδαλα και φιστίκια.

Καλή απόλαυση!

RELATED