Γαλατόπιτα με κακάο και κουβερτούρα γάλακτος
Σήμερα σας έχουμε νόστιμη γαλατόπιτα που θα σας ενθουσιάσει!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
5-6 φύλλα κανταίφι
100-150γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μέτριο πυρέξ ή ταψί αλείφω με βούτυρο, και ανοίγω το φύλλο μου αλείφοντας το με βούτυρο και πασπαλίζω με την ζάχαρη. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
140γρ μέλι
1 λίτρο γάλα
2κσ τσάι του βουνού
120γρ αλεύρι
ξύσμα από ένα λεμόνι
80γρ κουβερτούρα γάλακτος
1/2κγ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το μισό μέλι, το μισό γάλα και το τσάι σε μέτρια θερμοκρασία, μόλις αυτό ζεσταθεί (μην βράσει) κατεβάζω από την φωτιά σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω για 10 λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.Παράλληλα σε ένα μπόλ έχω χτυπήσει πολύ καλά το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο μέλιτο αλεύρι, το κακάοκαι το ξύσμα από το λεμόνι, μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σουρώνω το γάλα (από το τσάι) και ξαναβάζω στην φωτιά ανακατεύονταςκαλά και προσθέτοντας το δεύτερο μείγμα (γάλα, αλεύρι, λεμόνι κλπ) ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι αυτό να πήξει. Αφαιρώ από την φωτιά, προσθέτω την σοκολάτα και μόλις λιώσειτοποθετώ την κρέμα πάνω από το ψημένο φύλλο και αλείφω με έναν αραιωμένο κρόκο (κρόκος+ λίγο νερό), έπειτα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (πάνω αντίσταση) για 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει πριν κόψω για να σερβίρω.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 16κομμάτια
XΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30-40λεπτά