Skip to main content
granita karpouzi 87cbc0d0

Σας έχει περισσέψει καρπούζι; Φτιάξτε την τέλεια συνταγή γρανίτας του Άκη Πετρετζίκη

Το αγαπημένο μας φρούτο του καλοκαιριού δεν μπορεί να είναι άλλο από το καρπούζι το οποίο συνοδεύει κάθε μας εξόρμηση είτε στην παραλία είτε σε κάποια εκδρομή ή μετά το φαγητό στο σπίτι.

Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν φρούτο ή σαν ένα δροσιστικό χυμό.

Πάμε να φτιάξουμε παρέα αυτή την καλοκαιρινή δροσερή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, γιατί τι κι αν τελείωσε ο Αύγουστος το καλοκαιράκι είναι ακόμη εδώ!

Υλικά

  • 150 γραμμάρια νερό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 800 γραμμάρια καρπούζι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
  • Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 περίπου λεπτά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε άλλα 3 λεπτά και το αφαιρούμε από την φωτιά. Αφήνουμε στη συνέχεια το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκατοστών και το πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μεχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.
Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED