Πως θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη vegan πίτσα
Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό για όλους μας
Οι παραλλαγές είναι πολλές και νόστιμες, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε νόστιμη και τραγανή πίτσα vegan.
Kαι εάν σας περισσέψει, εσείς ξέρετε, ταπεράκι και μαζί σας την επόμενη μέρα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
500γρ αλεύρι
335γρ νερό (χλιαρό)
10γρ αλάτι
8γρ ζάχαρη
12γρ μαγιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΠΙΤΣΑΣ:
Πέστο βασιλικού
Τοματίνια
Ρόκα baby
Μοτσαρέλα βουβαλίσια καλής ποιότητας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την μαγιά με την μισή ποσότητα του νερού και την ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι, σκεπάζω και αφήνω για 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω καλά, έπειτα σκεπάζω και αφήνω πάλι για 10 λεπτά. Στην συνέχεια ζυμώνω σε έναν πάγκο που έχω πασπαλίσει με αλεύρι, ανοίγω το ζυμαράκι (200-250γρ), το τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω για μερικά λεπτά στους 190-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο (θέλουμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο κατά τα 2/3). Έπειτα βγάζω από τον φούρνο, αλείφω με πέστο, τοποθετώ κατά τόπους μοτσαρέλα, τοματίνια κομμένα στην μέση και ψήνω ξανά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ψηθεί εντελώς το ζυμάρι μας! Διακοσμούμε από πάνω με φρέσκια ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ:
ΥΛΙΚΑ:
120γρ φύλλα βασιλικού
30γρ φύλλα μαιντανού
140γρ ελαιόλαδο
40γρ φυστίκι Αιγίνης
2σκελίδες σκόρδο
80γρ παρμεζάνα
Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα των μυρωδικών, τα φυστίκια , το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την παρμεζάνα, χτυπάμε ξανά. Δοκιμάζουμε και φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι.