Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F10%2Fimages easyblog articles 11645 fagito marinarismeni brizola

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μαριναρισμένη μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα γιαουρτιού

Η πιο λαχταριστή και ζουμερή μπριζόλα που έχετε δοκιμάσει ποτε!!! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την σαλάτα με πατάτες τηγανιτές! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!! Μεσημεριανό γεμάτο πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ:

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες

2 λεμόνια

250γρ γιαούρτι

Ελαιόλαδο

20-30γρ βούτυρο

ρίγανη

1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)

2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο στον τρίφτη)

½ κγ πάπρικα καπνιστή

Φύλλα σαλάτας

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μαρινάρουμε τις μπριζόλες (αν είναι δυνατόν από το προηγούμενο βράδυ), με το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, ξύσμα από ½ λεμόνι και την πάπρικα. Σε ένα καυτό τηγάνι βάζουμε 1κς ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 μεριές και λίγο πριν να είναι έτοιμες αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι (μόλις το βούτυρο λιώσει το ρίχνουμε πάνω από τις μπριζόλες με ένα κουτάλι(μέσα στο τηγάνι για να πάρει ωραία γεύση).Αφαιρούμε από το τηγάνι και πριν σερβίρουμε περιμένουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας. Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και χυμό λεμονιού, φτιάχνουμε την γεύση του σύμφωνα με τα γούστα μας και σερβίρουμε με μια μικρή σαλάτα.

RELATED