Φτιάξτε τα πιο νόστιμα ελληνικά τάκος με φασόλια χάντρες
Συνταγή με άρωμα Μεξικό ή μήπως Ελλάδα;
Ο Άκης Πετρετζίκης παίρνει τα κλασικά τάκος και τα μετατρέπει σε ελληνικά και μάλιστα vegetarian.
Τα φασόλια προσθέτουν την πρωτεΐνη σε αυτή τη συνταγή και φυσικά θα είναι έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ.
Συστατικά
600 γρ. φασόλια, χάντρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. σάλτσα BBQ
500 γρ. αραβικές πίτες, μικρές
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπεριά τσίλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα φασόλια και βράζουμε για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασόλια και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Βάζουμε τη σάλτσα bbq, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε 6 πιτάκια σε μια φόρμα για muffin με 12 θήκες και βάζουμε από 1 κ.σ. γέμιση. Πασπαλίζουμε με το μισό τσένταρ και ψήνουμε για 3-4 λεπτά να λιώσει το τυρί. Βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Εναλλακτικά, βάζουμε το μισό τυρί στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Γεμίζουμε τα υπόλοιπα πιτάκια, μοιράζουμε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε ωμά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη.