Φτιάξτε νόστιμα κεφτεδάκια τυλιχτά με μελιτζάνα
Οι μελιτζάνες, είναι για τους περισσότερους ένα από πιο αγαπημένα λαχανικά. Αυτό ισχύει και για εμένα.
Επιπλέον είναι σούπερ θρεπτικές και αξίζει να τις εντάξετε στην διατροφή σας. Όταν μάλιστα παντρεύονται με τα εξίσου αγαπημένα κεφτεδάκια σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, τότε το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Κεφτεδάκια τυλιχτά με μελιτζάνα
5 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά – Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
Για τα κεφτεδάκια
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. φρυγανιά
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ½ εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο ταψιά και τις ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 200οC. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Ρολάρουμε τα κεφτεδάκια μέσα σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολάκια, τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί, κολλητά το ένα με το άλλο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και κουνάμε το ταψί να απλωθεί η σάλτσα παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι και γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!