Skip to main content
bakaliaros skordalia 64e4d248

Φτιάξτε γρήγορο μπακαλιάρο με σκορδαλιά με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

author likewoman

25 Μαρ 2023

25η Μαρτίου σήμερα και οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει. Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή για τον αγαπημένο μας μπακαλιάρο!

Συστατικά

  • 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο
  • πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτη)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
  • Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
  • Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
  • Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.

RELATED