Φτιάξτε αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα μέσα σε 15 λεπτά
Κρεμμυδόσουπα, κλασική και αγαπημένη συνταγή με πλούσια γεύση.
Ότι πρέπει για να μας ζεστάνει αυτές τις ημέρες.
Αυτός ο καιρός είναι ιδανικός για σούπες! Τι θα λέγατε λοιπόν να μας περιποιηθούμε και να ετοιμάσουμε μια σούπα για σήμερα; Πάνω από όλα όμως το φαγητό είναι απόλαυση και γι’ αυτό θα μας περιποιηθούμε με μια αυθεντική Γαλλική κρεμμυδόσουπα. Μια κρεμμυδόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και λαχταριστό ψωμάκι με λιωμένο τυρί από πάνω!
Προετοιμασία: 15 λεπτά – Μαγείρεμα: 1 ώρα περίπου
6 άτομα
Υλικά
1/4 φλ. βούτυρο
5 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 φλ. λευκό κρασί
6 φλ. ζωμό βοδινού ή λαχανικών
4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης, αποξηραμένα
2 κ.γλ. λευκό ξύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 φέτες ψωμιού, λεπτοκομμένες
1 φλ. τυρί Emmental, τριμμένο
1 φλ. τυρί Γραβιέρα, τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα (περίπου 30-40 λεπτά). Εάν δούμε ότι τα κρεμμύδια κολλάνε, χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1/3 φλ. νερό.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να αφήσει την μυρωδιά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και “ξίνουμε” με την σπάτουλα τυχόν καφέ κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι και τη δάφνη. Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 15 λεπτά.
Όσο “τελειώνουμε” τη σούπα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, πασπαλισμένες με το μείγμα γαλλικών τυριών μέχρι να ροδίσουν.
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και αφαιρούμε το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέτουμε το λευκό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε την αυθεντική Γαλλική Κρεμμυδόσουπα με τις ψημένες φέτες ψωμιού στο πλάι.
Καλή απόλαυση.
Tips
Για την απόλυτα γαλλική εμπειριά, προτιμήστε να κόψετε φέτες από φρέσκια γαλλική μπακέτα και επιλέξτε γαλλική γραβιέρα.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ!