Φτιάξτε εύκολο ρύζι κουνουπιδιού – Υγιεινό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες
Ρύζι κουνουπιδιού, αξίζει να το δοκιμάσετε!
Ακούγεται περίεργο. Μπορεί οι περισσότεροι να είστε επιφυλακτικοί και παραδοσιακοί στις γευστικές σας επιλογές, όμως αξίζει να το δοκιμάσετε, αφού είναι μια πολύ καλή επιλογή, υγιεινή, με λίγες θερμίδες και μπορεί να συνοδεύσει κάθε γεύμα.
Τι είναι και πως γίνεται; Είναι απλώς κουνουπίδι που έχουμε τρίψει είτε στον τρίφτη είτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σχηματιστούν κόκκοι σε μέγεθος περίπου των κόκκων ρυζιού. Είναι τόσο καλό όσο το ρύζι; Όχι. Από μόνο του δεν είναι, αλλά όταν είναι καλά καρυκευμένο και χρησιμοποιείται σε μια συνταγή με άλλες υπέροχες γεύσεις και υφές, είναι νόστιμο και θα νιώσετε υπέροχα γιατί έτσι θα εντάξετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας!
Ίσως μπορέσετε να το βρείτε κατεφυγμένο, αλλά καλύτερα να το φτιάξετε μόνοι σας. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και φυσικά πάρα πολλές συνταγές. Δείτε πως φτιάχνεται.
Πλύνετε και στεγνώστε καλά το κουνουπίδι και στη συνέχεια αφαιρέστε όλα τα φύλλα.
Εάν χρησιμοποιήσετε τρίφτη, κόψτε το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια και χρησιμοποιήστε τρύπες μεσαίου μεγέθους (βλ. Φωτογραφία – η πλευρά που χρησιμοποιείται συνήθως για να τρίψετε το τυρί), για να τρίψετε σε μέγεθος “ρυζιού”. Εάν χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων, κόψτε σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιήστε το εξάρτημα “τρίφτη” για να τρίψετε το κουνουπίδι.
Προαιρετικά: Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και πιέστε για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία.
Μόλις ετοιμάσεετε το ρύζι κουνουπιδιού σας, είναι πολύ εύκολο να το μαγειρέψετε (ή να απολαύσετε ωμό)! Απλά σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Καλύψτε με ένα καπάκι ώστε το κουνουπίδι να βράσει στον ατμό και να γίνει πιο μαλακό.
Μαγειρέψτε συνολικά 5-8 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο θέλετε (όπως σόγια sauce, κάρυ κλπ ) Χρησιμοποιήστε το ρύζι κουνουπιδιού σε συνταγές που απαιτούν ρύζι, αντί για τηγανητές πατάτες ή κανονικό ρύζι!
Μπορείτε να φυλάξετε το ρύζι κουνουπιδιού στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Αποθηκεύστε το άψητο ρύζι κουνουπιδιού στον καταψύκτη έως και 1 μήνα.
Δείτε τα ακόλουθα βίντεο και φτιάξτε το σήμερα κιόλας! Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές συνταγές στο ίντερνετ ή να δημιουργήσετε ανάλογα των προτιμήσεών σας.
cover photo freepik