Φτιάξτε αρωματική, νόστιμη σούπα με κόκκινες φακές
Τώρα που ο καιρός κρύωσε, λαχταρούμε ζεστά φαγητά.
Και ένα μεγάλο μπολ με χορταστική σούπα έρχεται πάντα στο μυαλό μας. Έτσι μας ήρθε στο μυαλό αυτή η συνταγή σούπας με κόκκινες φακές. Είναι χορτοφαγική γεμάτη γεύση και υποσχόμαστε ότι σε κανέναν δεν θα λείψει το κρέας.
Οι φακές έρχονται σε πολλές ποικιλίες, όπως καφέ, πράσινες και κόκκινες. Ξεκινάμε με κόκκινες γιατί τείνουν να διασπώνται περισσότερο κατά το μαγείρεμα για δημιουργούν μια κρεμώδη υφή. Τα φύλλα δάφνης και το μαύρο πιπέρι εξισορροπούν τέλεια την γεύση κάρυ, ενώ το τζίντζερ δίνει στον ζωμό μια γλυκιά γεύση. Το γάλα καρύδας έρχεται να δέσει όλα τα υλικά μαζί και να το απογειώσει.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.
Συστατικά
1 πακέτο κόκκινες φακές (400 γραμμάρια περίπου)
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
2 κύβους ζωμό λαχανικών σε ένα λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας. κάρυ σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας. τριμμένο αποφλοιωμένο φρέσκο τζίντζερ (αυτό το ρυθμίζετε εάν θέλετε λιγότερο)
400 ml γάλα καρύδας
¾ φλιτζάνι καρυκευμένα κρουτόν με ρέσκο κόλιανδρο
Οδηγίες
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε με το τζίντζερ. μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 2 λεπτά. Πασπαλίστε με σκόνη κάρυ και συνεχίστε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τις φακές, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό λαχανικών. Αφήστε να σιγοβράσει και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή. Κλείστε το καπάκι και αγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 30 λεπτά. Ανακατεύετε προς το τέλος με το γάλα καρύδας. περίπου 2 λεπτά. Συμπληρώστε με κρουτόν και γαρνίρετε με κόλιανδρο.
cover photo pixels.com