Εσείς προσέχετε την διατροφή σας; Φτιάξτε αφράτο κέικ μήλου χωρίς γλουτένη του Άκη Πετρετζίκη
Αφράτο κέικ με μήλα, καστανή ζάχαρη και κανέλα που θα είναι τραγανό, ζουμερό και με έντονη τη γεύση του μήλου που θα σας κάνει να το λατρέψετε!
Με μόλις ένα μπολ και υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι θα έχετε ένα πεντανόστιμο κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
300 γρ. μήλα
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
50 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά, μεσαία
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. κανέλα
50 γρ. σταφίδες μαύρες
20 γρ. κονιάκ
300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλάμε ένα σύρμα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες, το κονιάκ και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.
Στο μπολ με τα μήλα βάζουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι βάζουμε αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά τα μήλα, το αλεύρι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Απλώνουμε σε φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη 10×30 εκ. και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.