Φτιάξε την πιο νόστιμη ουγγαρέζικη πατατόσουπα
Μια από τις πιο αγαπημένες μου σούπες είναι η ουγγαρέζικη πατατόσουπα.
Σε παλαιότερο ταξίδι μου στη Βουδαπέστη, την είχα απολαύσει sour cream και μπόλικο ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό και άνηθο. Μου άρεσε μάλιστα τόσο πολύ, που θυμάμαι έψαξα και βρήκα την συνταγή, η οποία γευστικά είναι πολύ κοντά σ’ αυτήν που είχα φάει στο εστιατόριο Paprika. Από τότε, δεν λείπει ποτέ από το χειμωνιάτικο μενού μας.
Ουγγαρέζικη Πατατόσουπα
2 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 6 φλ. ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο.
- Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, τις πατάτες και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας καλά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να πάρουν μια βράση, προσέχωντας όμως να μην την παραβράσουμε διότι θα “κόψει” το γιαούρτι.
Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger
Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger