Φτιάξε πανεύκολη νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
Το πιο εύκολο και γρήγορο κολατσιό που μπορείς να ετοιμάσεις από βραδίς είναι εδώ.
Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο αποτελεί τέλεια επιλογή για τα παιδιά αλλά και για εμάς τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά.
Σε οικολογικό ταπεράκι ως σνακ ή με προσθήκη σαλάτας για μεσημεριανό, η συνταγή αυτή θα λύσει τα χέρια, όταν ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.
Υλικά – για 8-9 μέτρια κομμάτια
1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής
2 κ. γλυκού μπεικιν παουντερ (1 φακελάκι)
3/4 της κουπας ελαιόλαδο
5 αυγά μικρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
250g τυρί φέτα
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ενα μπολ βαθύ χτυπάμε τα αυγά να αφρατεψουν με μίξερ χειρός.
Ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Τέλος, τρίβουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μίγμα.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ (25×35) και ρίχνουμε το μίγμα.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ρίγανη και σουσάμι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOVE YOUR BODY (@lyb.gr)
Τόσο απλά και τόσο εύκολα έχουμε έτοιμο κολατσιό για τουλάχιστον 2 ημέρες, ενώ αν μας περισσέψει (που δε νομίζω), μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Γιατί η υγιεινή διατροφή δε θέλει κόπο, αλλά γνώσεις και οργάνωση!
Βρείτε εδώ όλες μας τις συνταγές.