Φτιάξε μπισκοτογλυκό με τα κουλουράκια που σου περίσσεψαν
Νόστιμη και γρήγορη συνταγή που λατρέψεις
Ακόμη και αν είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια, κάποια στιγμή βαριέσαι. Αναζητώντας δημιουργικούς και νόστιμους τρόπους να «ανακυκλώσω» γλυκά όλα τα κουλουράκια και τα τσουρέκια έχω πειραματιστεί πολύ. Και εντάξει το τσουρέκι μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί σε αυγόφετες φούρνου με σοκολάτα αλλά και με κόκκινα φρούτα, τι γίνεται όμως με τα κουλουράκια; Σου προτείνω να εκμεταλλευτείς την περίσταση και να φτιάξεις αυτό το γρήγορο Μπισκοτογλυκό με τα κουλουράκια που περίσσεψαν. Θα ξετρελαθείς!
Για 2-4 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά
125 γραμμάρια περίπου κουλουράκια
300ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν σκόνη και αφήνετε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και διπλώνουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε σε κάθε μπολάκι λίγο από τα τριμμένα κουλουράκια, από πάνω την κρέμα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε όλα τα μπολ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.