Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τη ροζ μαγιονέζα της Barbie χωρίς αυγό
Είμαι σίγουρη ότι έχεις δοκιμάσει σε κάποιο brunch σου ροζ μαγιονέζα ή αλλιώς μαγιονέζα παντζάρι ή μαγιονέζα της Barbie όπως την λέμε στο σπίτι μας.
Προσωπικά μου αρέσει πολύ και δοκίμασα να φτιάξω την δική μου παραλλαγή στο σπίτι. Κάτι σαν copycat της ροζ μαγιονέζας του περίφημου brunch-άδικου της πόλης μας. Ακόμη και αν δεν αγαπάτε τα παντζάρια, σας προτείνω να την δοκιμάσετε. Είναι υγιεινή και δεν περιέχει καθόλου αυγό.
Ροζ μαγιονέζα, η μαγιονέζα της Barbie
Περίπου 250 γρ.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Υλικά
50 γρ. ηλιέλαιο
25 γρ. γάλα σόγιας
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 γρ. αλάτι
5 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα*
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Βάζουμε το γάλα σόγιας, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ωραία κρεμώδης μαγιονέζα.
Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα πολτοποιούμε στο μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Είναι έτοιμη! Αυτή η ροζ μαγιονέζα πατζάρι, ταιριάζει τέλεια με τηγανητά ή ποσέ αυγά και ψάρια, ενώ από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένας πρώτης τάξεως dip για κάθε λογής κριτσίνια και πιτούλες.
Σημείωση
Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο έως 4 ημέρες.
Αν βαριέστε να ετοιμάσετε μαγιονέζα, μπορείτε να παραβλέψετε την παρασκευή της και να χρησιμοποιήσετε έτοιμη. Θα χρειαστείτε περίπου 1 μικρό βαζάκι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα παντζάρια (βρασμένα στον ατμό), τα οποία θα βρείτε στο τμήμα των λαχανικών στα μεγάλα super market, και να γλιτώσετε την όλη διαδικασία του βρασίματος. Από την άλλη, για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου παντζάρια κονσέρβας (τουρσί) και δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα.
Καλή απόλαυση!