Skip to main content
images easyblog articles 11119 graniola syntagi 66cd467e

Φτιάξε ένα σούπερ πρωινό γιαούρτι με χειροποίητη γκρανόλα και ροδάκινο

Εαν έχεις αδυναμία στο καλό πρωινό και αγαπάς το γιαούρτι, σου έχω σούπερ συνταγή με χειροποιήτη κρανόλα και compote ροδάκινο!

ΥΛΙΚΑ:

400γρ γιαούρτι (πρόβειο ή άλλο της επιλογής μας)

130γρ γκρανόλα

Φύλλα δυόσμου

Μέλι

2 ροδάκινα κομμένα σε μέτρια κυβάκια (με την φλούδα)

150γρ νερό

100γρ ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τα κομμένα ροδάκινα, το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα. Μετράμε 5-7 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράσει και αφαιρούμε σε άλλο σκεύος στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε μπόλ και τοποθετούμε από πάνω λίγο μέλι, γκρανόλα και λίγο από το compote ροδάκινο. Τελειώνουμε με φύλλα δυόσμου για δροσιά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΡΑΝΟΛΑ:

45γρ ελαιόλαδο

200γρ βρώμη

75γρ φουντούκια σπασμένα

25γρ κακάο

60γρ μέλι

20γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (κάθε 5-7λεπτά). Είναι έτοιμη όταν έχει ”στεγνώσει” και πάρει όμορφο χρώμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 

RELATED