Φτιάξε ένα σούπερ πρωινό γιαούρτι με χειροποίητη γκρανόλα και ροδάκινο
Εαν έχεις αδυναμία στο καλό πρωινό και αγαπάς το γιαούρτι, σου έχω σούπερ συνταγή με χειροποιήτη κρανόλα και compote ροδάκινο!
ΥΛΙΚΑ:
400γρ γιαούρτι (πρόβειο ή άλλο της επιλογής μας)
130γρ γκρανόλα
Φύλλα δυόσμου
Μέλι
2 ροδάκινα κομμένα σε μέτρια κυβάκια (με την φλούδα)
150γρ νερό
100γρ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τα κομμένα ροδάκινα, το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα. Μετράμε 5-7 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράσει και αφαιρούμε σε άλλο σκεύος στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε μπόλ και τοποθετούμε από πάνω λίγο μέλι, γκρανόλα και λίγο από το compote ροδάκινο. Τελειώνουμε με φύλλα δυόσμου για δροσιά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΡΑΝΟΛΑ:
45γρ ελαιόλαδο
200γρ βρώμη
75γρ φουντούκια σπασμένα
25γρ κακάο
60γρ μέλι
20γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (κάθε 5-7λεπτά). Είναι έτοιμη όταν έχει ”στεγνώσει” και πάρει όμορφο χρώμα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2