Φτιάξτε το πιο γευαστικό ελβετικό σοκολατένιο ρολό για επιδόρπιο
Σας αρέσει το σοκολατένιο ρολό; Εμάς πολύ! Ψάξαμε και βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή που μας έρχεται απ’ ευθείας από την ελβετία (εκεί που έχει τις πιο ωραίες σοκολάτες) και την μοιραζόμαστε μαζί σας.
Για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο ελβετικό σοκολατένιο ρολό με κρεμώδη γέμιση, Τι θα χρειαστείτε:
Για το ρολό (παντεσπάνι):
· 3 αυγά
· 100γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη
· 30γρ. (1/4 της κούπας) σκόνη κακάο
· 75γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 κ.σ. βραστό νερό
· Σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
-300ml σφιχτή κρέμα
– 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
-1 ½ κ.σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση:
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετείστε μια λαδόκολλα. Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το μίγμα των αυγών και ρίξτε το βραστό νερό στην άκρη του δοχείου. Χρησιμοποιήστε έναν αυγοδάρτη ή ένα κουτάλι για να αναμίξετε απαλά όλα τα συστατικά μαζί. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώστε την επιφάνεια. Τοποθετείστε το στον φούρνο και ψήστε για περίπου 10 με 12 λεπτά.
-Εντωμεταξύ, πασπαλίστε μια λαδόκολλα με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια, βγάλτε το ζεστό παντεσπάνι από τον φούρνο και τοποθετείστε το πάνω στην ζαχαρωμένη λαδόκολλα. Αφαιρέστε κατόπιν τη λαδόκολλα και χρησιμοποιήστε τη σαν οδηγό για να τυλίξετε το παντεσπάνι και να το κάνετε ρολό. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.
– Όσο κρυώνει το παντεσπάνι, μπορείτε να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ αναμίξτε τη σφιχτή κρέμα, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη.
-Στη συνέχεια, ξεδιπλώστε τη βάση πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώστε πάνω τη γέμιση, αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο 1 ½ εκατοστού.
-Τέλος, τυλίξτε τη βάση μαζί με τη γέμιση σε σχήμα ρολού και τοποθετείστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Εάν θέλετε extra γλύκα, πασπαλίστε από πάνω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!