Σήμερα Έχουμε Ζουμερά Μπιφτέκια Γαλοπούλας Με Συνταγή Του Άκη Πετρετζίκη
Tι θα λέγατε σήμερα να φτιάξουμε νόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας; Η συνταγή που μας δίνει ο Άκης Πετρετζίκης είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με βραστά λαχανικά, ψητές πατάτες ή μαύρο ρύζι.
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο πιπεριά
1 μέτριο καρότο
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1 μέτριο αυγό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι (και λίγο ακόμα)
250 γραμμάρια ψωμί του τοστ
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα.
Το αρωματικό μείγμα αυτό το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 “βόλτες” και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο και τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε.
Tip
Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε καθόλου την ώρα του ψησίματος!
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».