Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F01%2Fsoupa me diafora laxanika akis petretzikis cover

Φτιάξτε την πιο νόστιμη σούπα από leftovers λαχανικά

author likewoman

4 Ιαν 2021

Σήμερα σας έχουμε νόστιμη, βελούδινη σούπα by Άκης Πετρετζίκης!

Χειμώνας είναι τι πιο όμορφο να βάλουμε στην διατροφή μας, υπέροχες και νόστιμες σούπες. Εάν σας έχουν μείνει διάφορα αλλά λίγα λαχανικά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, μην τα πετάξετε, χρησιμοποιηήστε τα και φτιάξτε σούπα της αρεσκεία σας.

Παρακάτω θα δείτε ποια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε, αλλά φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλο θέλετε ή έχετε!

Συστατικά

2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πράσο, μόνο το πράσινο μέρος που μας έχει περισσέψει
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φλούδες καρότου, από 2 καρότα
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
50 γρ. βούτυρο
θυμάρι, φρέσκο, για το σερβίρισμα
κρέμα γάλακτος 35%, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ..
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το πράσο, τις φλούδες από τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα με βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, κρέμα γάλακτος και πιπέρι.

RELATED