Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F06%2Fimages easyblog images 928 27646697e277dff903d4ed00b18ff78b XL

Φραουλόπιτα αφράτη

Υπέροχη και αφράτη, αυτή τη φραουλόπιτα μόλις τη φτιάξετε θα αφήσετε εποχή!
 
fraoulopita-nik1
 
Υλικά
 
250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουτ. σούπας βούτυρο επιπλέον, για το ταψάκι
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το ταψί
6 αβγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
250γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
80γρ. καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη
200γρ. μαρμελάδα φράουλα
300γρ. φράουλες ώριμες ολόκληρες, καθαρισμένες
χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
 
Βήμα 1
 
Λιώνετε καλά με ένα πιρούνι το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
 
Βήμα 2
 
Βουτυρώνετε ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 24 εκ.
 
Βήμα 3
 
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 
Βήμα 4
 
Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξετε σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με κυκλικές και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην πέσει ο όγκος της.
 
Βήμα 5
 
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι με το μίγμα των κρόκων και ισιώνετε την επιφάνεια. Απλώνετε με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα φράουλα και ψήνετε το γλυκό για 30 λεπτά.
 
Βήμα 6
 
Το βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε τις φράουλες πάνω στη μαρμελάδα. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο.
 
Βήμα 7
 
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και περιχύνετε την φραουλόπιτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.
 
Tip: Για να διαπιστώσετε αν το γλυκό σας είναι έτοιμο, βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού. Πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα.
 
 
 

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED