Focaccia με δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη από την Αιμίλια Αντωνίου
Αυτή την συνταγή να είσαστε σίγουροι ότι μόλις την βάλετε στον φούρνο θα σας χτυπήσει ο γείτονας την πόρτα από την υπέροχη μυρωδιά.
Από την Αιμίλια Αντωνίου & My kitchen Stories
ΥΛΙΚΑ
5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
ΞΥΣΜΑ 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2-3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ & ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ (ψιλοκομέννα και βάζουμε τα μισά στην ζύμη και τα άλλα μισά τα φιλάμε στην άκρη)
1 Κ.Σ. ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χλιαρένουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα την μαγιά. Αφού διαλυθεί το αφήνουμε λίγο αφρίσει.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ελαστική ζύμη και την βάζουμε σε ένα μπωλ αφού το έχουμε περάσει με λάδι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 1 ώρα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη) και τα τσιγαρίζουμε πολύ λίγο.
Κόβουμε την ζύμη στα 2 όταν είναι έτοιμη και την απλώνουμε με τα χέρια μας σε 2 στογγυλά ταψάκια και κάνουμε με τα δάχτυλά μας ελαφριές λακουβίτσες πάνω στην ζύμη.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι την ζύμη και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μυρωδικά που τσιγαρίσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκινήσει από επάνω στον αέρα.