Φιλέτο κοτόπουλο με light σάλτσα γιαουρτίου και φρέσκο δυόσμο
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη με απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα, ιδανική για ένα γεύμα σας, με υλικά που μπορείτε να βρείτε στο κοντινότερο σούπερμάρκετ σας!
Το πιάτο που θα ετοιμάσετε θα τους ενθουσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν και είναι και μία ιδανική λύση όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.
Η συνταγή είναι της Μαρίας Σακελλαρίδη
Υλικά
• 2 φέτες κοτόπουλο φιλέτο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδου
• 2 κουταλίες της σούπας ενός πακέτου τυριού κρέμα light
• 170γρ γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό (με λίγα λιπαρά κατά προτίμηση)
• 2 κουταλιές λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Πάπρικα (λίγο για την γεύση)
• Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
1 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
2 Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε. Στην αρχή τα αφήνουμε μισό λεπτό από κάθε πλευρά για να ασπρίσουν και μετά άλλα 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν είναι χοντρά.
3 Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα ελέγχουμε για να σιγουρευτούμε οτι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στο πιάτο σκεπασμένα για να μείνουν μαλακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
4 Στο τηγάνι μας, χωρίς να αδειάσουμε το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σωταριστούν .
5 Προσθέτουμε το philadelphia, το γιαούρτι και αρκετό πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ νερουλή την αφήνουμε λίγο παραπάνω.
6 Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα φύλλα δυόσμου στο τηγάνι με την σάλτσα και το ανακατεύουμε .
7 Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με βραστα λαχανικά είτε με λίγο ρύζι .
Καλή σας Απόλαυση!