Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F08%2Folympic women metals

Female power στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

Η γυναικεία φιγούρα κατάφερε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες πολύ αργότερα από την ίδρυση τους.

Ακόμα και η συμμετοχή των γυναικών στο κοινό των Ολυμπιακών αγώνων απαγορευόταν στην αρχαία Ελλάδα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ότι πλέον βλέπουμε δυναμικές γυναίκες να μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε την δύναμη να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε και να διεκδικήσουμε όσα επιθυμούμε.

Σχεδόν οι μισοί από τους περίπου 11.000 αθλητές ήταν γυναίκες.

Οι αγώνες στο Τόκιο χαρακτηρίστηκαν από τη ΔΟΕ «ορόσημο στον αγώνα για την ισότητα των δυο φύλων».

Πάμε να δούμε μαζί μερικές από τις γυναικείες παρουσίες στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες που ξεχώρισαν.

Η Kate Shortman και η Izzy Thorpe εκπροσώπησαν την Μεγάλη Βρετανία. Ήταν το δίδυμο στην συγχρονισμένη κολύμβηση και όπως λένε ήταν παιδικές φίλες ενώ κολυμπούσαν παρέα για περισσότερα από 10 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό στο συγκεκριμένο άθλημα να υπάρχει εκτός από την σωματική αρμονία και η πνευματική. Η Kate είπε χαρακτηριστικά, «και για τις δυο μας μια τεράστια έμπνευση ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012, βλέποντας τα κορίτσια να κολυμπούν μπροστά στη χώρα τους.Ένα τέτοιο κίνητρο αν και ήμασταν πολύ νέες για το Ρίο, ξέραμε από το 2016 ότι ετοιμαζόμασταν για το Τόκιο».

Η Izzy συμπλήρωσε λέγοντας, «είμασταν σε θέση να εργαστούμε με τις αδυναμίες μας πολύ περισσότερο επειδή ήμασταν εκτός πισίνας για περίπου 10 εβδομάδες. Τώρα, φυσικά, όλο αυτό έχει αλλάξει. Ζούμε σε φυσαλίδες, κάνουμε εξετάσεις, απομονωνόμαστε. Είναι ένα επιπλέον ένα επίπεδο άγχους».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Izzy Thorpe (@izzythorpee)

Πληγμένη από τραυματισμούς και νωρίτερα στην καριέρα της, απώλεια κινητικών δεξιοτήτων, που επηρέασε την αυτοπεποίθησή της, η Bryony Page έχει γίνει ένθερμος υπέρμαχος της προσπάθειας και της αφοσίωσης. Η 30χρονη αθλήτρια έγινε η πρώτη Βρετανίδα στο τραμπολίνο που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο, παίρνοντας ένα ασημένιο μετάλλιο στους πρώτους της Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryony Page (@bryony_page)

Η Bryony Page είπε, «νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να φοβούνται ότι δεν μπορείς να ξεπεράσεις ένα ψυχικό μπλοκάρισμα όταν είσαι αθλητής που το παλεύεις εδώ και πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, έχοντας περάσει εγώ η ίδια από όλο αυτό, είναι κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν, να βγουν στην άλλη άκρη και να γίνουν πιο δυνατοί εξαιτίας αυτού».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryony Page (@bryony_page)

«Έμαθα ότι ο φόβος πρέπει να υπάρχει. Ο φόβος εστιάζει στην τεχνική της δεξιότητας και στο πώς να το κάνουμε σωστά. Η συμβουλή μου για όποιον χρειάζεται βοήθεια σε σχέση με την αυτοπεποίθησή του, καλό θα είναι να επικοινωνήσει με φίλους, οικογένεια ή προπονητές. Επίσης εξαρτάται από το να πιστεύετε στον εαυτό σας και να γνωρίζετε ότι, εάν αισθάνεστε έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι θα το αισθάνεστε και μετά. Η εμπιστοσύνη είναι σαν ένας μυς: μπορείς να τον δουλέψεις για να τον ενισχύσεις και να τον βελτιώσεις».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryony Page (@bryony_page)

Η Κενυάτισσα Peres Jepchirchir θριάμβευσε στον τελικό του μαραθωνίου γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά στίβου του Τόκιο, κόβοντας πρώτη το νήμα και παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

PERES JEPCHIRCHIR

Η Nelly Korda από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ατομικό γυναικών (stroke play) του Ολυμπιακού τουρνουά γκολφ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nelly (@nellykorda)

Η Maria Andrejczyk κέρδισε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο ακόντιο, αναρρώνοντας από καρκίνο των οστών το 2018 για να φτάσει στους αγώνες του Τόκιο. Η Ολυμπιονίκης θέλησε να δωρίσει το μετάλλιό της για καλό σκοπό και αποφάσισε να το δημοπρατήσει και να χρηματοδοτήσει την εγχείρηση καρδιάς για ένα βρέφος που ονομάζεται Μιλόσεκ.

 

 

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RELATED