Φάβα Σαντορίνης – Δείτε Που Βοηθάει Αυτό Το Αγαπημένο Όσπριο Χαμηλών Θερμίδων
H φάβα Σαντορίνης έχει προστασία ονομασίας προέλευσης και καλλιεργείται σε πολύ λίγα στρέμματα στο νησί.
Όσπριο χαμηλών θερμίδων, η φάβα είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Μεταξύ αυτών η θειαμίνη (απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος), ο σίδηρος (βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα) και το φυλλικό οξύ (συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και της καρδιάς).
#tip: σερβίρετε τη φάβα με κάππαρη – έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.