Farina Athens: Το νέο γαστρονομικό talk of the town βρίσκεται στη στοά Σπύρου Μήλιου!
Είναι γεγονός, οι Έλληνες αγαπάμε το ιταλικό φαγητό!
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις γαστρονομικές εμπνεύσεις των αγαπημένων μας γειτόνων, και όχι άδικα!
Η εύρεση, όμως, ενός καλού ιταλικού εστιατορίου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση και αυτό το πρόβλημα ήρθε να λύση το Farina Athens, η νέα γαστρονομική άφιξη στη στοά Σπύρου Μήλιου, που είμαστε σίγουρες πως θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για αυθεντικό ιταλικό στο κέντρο της Αθήνας!
Μια ανάσα από το Σύνταγμα, στην πιο elegant και κοσμική Στοά της Αθήνας στο Citylink στη Στοά Σπύρου Μήλιου, θα βρείτε το ολοκαίνουριο Farina, με άνετους χώρους και κομψή vintage αισθητική, ένα πραγματικό premium ιταλικό εστιατόριο!
Το μενού υπογράφει ο ταλαντούχος Executive Chef Χάρης Μπούρης, ο οποίος καθημερινά επιμελείται με την ομάδα του τα πιάτα της κάρτας του εστιατορίου.
Με σημαντική πορεία σε γνωστά εστιατόρια βραβευμένα με Αστέρια Michelin και Χρυσούς Σκούφους, έχει δημιουργήσει ένα menu με εξαιρετικές πρώτες ύλες, σύγχρονες τεχνικές, παντρεμένες ευφάνταστα και αρμονικά μεταξύ τους, συνθέτοντας γευστικές εκρήξεις απόλαυσης σε κάθε μπουκιά.
Μπορείτε να τον απολαύσετε να προετοιμάζει ο ίδιος, στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, όλες του τις παρασκευές από την αρχή με φρέσκα υλικά, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει τις βασικές του επαγγελματικές- μαγειρικές αρχές.
Δεν ήταν εύκολο να διαλέξουμε από τον κατάλογο του Farina, επιλέξαμε όμως να δοκιμάσουμε από πρώτα πιάτα την εύγευστη και πρωτότυπη μελιτζάνα με πουρέ παντζαριού, το υπέροχα λεπτοκομμένο carpaccio χταποδιού και το vitello tonnato, με τις εκπληκτικές λεπτές φέτες μοσχαριού, κρέμα τόνου και αγκινάρα!
Επειδή ιταλικό χωρίς πίτσα δε γίνεται, η παρέα του Likewoman.gr μοιράστηκε την πίτσα Tartufo με φρέσκα άγρια μανιτάρια και τρούφα, που αξίζει να σημειωθεί πως το λεπτό φρέσκο ιταλικό ζυμάρι της ετοιμάζεται καθημερινά στο εστιατόριο και ψήνεται σε αυθεντικό ιταλικό φούρνο! Επίσης, από κυρίως πιάτα, δοκιμάσαμε τα ραβιόλι με μανιτάρια πορτσίνι, ζωμό από μοσχάρι και chilli και φιλέτο λαβράκι! Το γεύμα μας έκλεισε με τα 3 υπέροχα γλυκά του καταλόγου και σίγουρα με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Ανυπομονούμε να το επισκεφθούμε ξανά για να δοκιμάσουμε και άλλα πιάτα του Farina, όπως πίτσα με λεπτοκομμένη ιταλική μορταδέλλα, φυστίκι Αιγίνης και φρέσκια burrata από βουβαλίσιο γάλα, σαλάτα με φακές και κινόα, κρέμα καπνιστού ταραμά και τυρί γκορτκοντζόλα, παπαρδέλες ραγού, λεπτοκομμένη tagliata, αλλά και φιλέτο μοσχάρι με υφές πατάτας αρωματισμένες με τρούφα, και πολλά άλλα!
Την κάβα επιμελείται ο γνωστός sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος με επιλογές κρασιών από την Ιταλία, αλλά και ιδιαίτερες ετικέτες από τη χώρα μας, ενώ τα cocktails υπογράφει ο γνωστός mixologist Νίκος Σουρμπάτης.
Ένας ακόμη παραπάνω λόγος για να το επισκεφθείτε; Η στοά έχει στολιστεί υπέροχα για την εορταστική περίοδο, με αμέτρητα λαμπάκια και στολίδια που αιωρούνται πάνω από τα εστιατόρια, αλλά και το χαρακτηριστικό πλέον φωτιζόμενο «2024» στο οποίο επιβάλλεται να βγάλετε αναμνηστική φωτογραφία!
Farina Cucina Italiana Athens
Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπύρου Μήλιου, Citylink, Αθήνα.
Λειτουργεί καθημερινά από τη 13.00 έως και τα μεσάνυχτα.
Τηλ κρατήσεων: 210 3211315.
Instagram @farina.athens