Φακές: Γιατί πρέπει να τις εντάξουμε στην διατροφή μας!
Φακές, αγαπημένο φαγητό πολλών από εμάς. Γιατί όμως μας λένε συνέχεια τρώτε φακές κάνουν καλό; Εσείς ξέρετε ότι…
περιέχουν καλό ποσοστό αμύλου & είναι γεμάτες με διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες;
Η διαλυτή ίνα μετατρέπεται σε ένα είδος τζελ κατά τη διάρκεια της πέψης, που επιβραδύνει την απορρόφηση των μορίων της ζάχαρης του αμύλου. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες περνούν μέσω της πεπτικής οδού, χωρίς να αντιμετωπιστούν ως υδατάνθρακες, ενώ επιβραδύνεται όλη η διαδικασία της πέψης. Έτσι, νιώθετε κορεσμό, ενώ και το σάκχαρό σας παραμένει σταθερό.
#tip: Η Μαρία Ψωμά μας λέει να τις δοκιμάσετε με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.
www.psoma.gr | #PsomaMedicalWellness | ✆ 2106801086
Μαρία Ψωμά, Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Είμαι η Μαρία Ψωμά, γιατρός – βιοπαθολόγος παχυσαρκίας. Μπόρεσα να συνδυάσω την κλασική ιατρική με την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, για την επίλυση του προβλήματος της παχυσαρκίας. Δεν είμαι διαιτολόγος, αλλά γιατρός. Σπούδασα Ιατρική και δεν αρέσκομαι στη λέξη «δίαιτα», αλλά στη «διατροφή». Δεν πιστεύω στις δίαιτες. Αν κάνεις μία αυστηρή δίαιτα, θα στερηθείς και μετά θα «πέσεις με τα μούτρα» λέει.