Εύκολη κρεμμυδόσουπα -Η λιχουδιά του χειμώνα
Εντυπωσιακό και λαχταριστό πιάτο.
Υλικά για 6 άτομα
600 γραμμάρια κρεμμύδια λευκά
60 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια φαρίνα
2 κύβους βοδινού
150 γραμμάρια τυρί τριμμένο όχι αλμυρό πολύ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τεμαχίστε τα σε λωρίδες
Σε μια κατσαρόλα λυώστε το βούτυρο και ασπρίστε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Απλώστε με ξύλινη σπάτουλα και ανακατέψτε συχνά
Οταν ροδίσουν προσθέστε τη φαρίνα και ανακατέψτε επί 3 λεπτά έντονα
Πρέπει η φαρίνα σας να πάρει ένα ρόδινο χρώμα
Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και τους κύβους
Αλάτι, πιπέρι, αφήστε να σιγοβράσει για 25 ως 30 λεπτά.
Ετοιμη η σούπα σας!
Τώρα υπάρχουν δύο λύσεις:
1. Ρίξτε τριμμένο τυρί από πάνω και τρώμε ζεστή τη σούπα σας με ψητό ψωμί
2. Βάζετε τη σούπα σε ειδικά μπολάκια, ρίχνετε άφθονο τυρί από πάνω και ψηνετε σε καυτό φούρνο επί 10 λεπτά για να κάνει κρούστα. Σερβίρετε με ψητά ψωμάκια και πίνετε με λευκό κρασί. Είναι η γαλλική συνταγή κρεμμυδόσουπας και η καλύτερη!
Οι Γάλλοι κάνουν και κάτι άλλο, πολύ απολαυστικό: Τοποθετούν μια φέτα ψητό ψωμί πάνω στη σούπα, μετά βάζουν το τυρί και το ψήνουν στο φούρνο:
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».