Εύκολες και νόστιμες φακές
Επειδή ο καιρός ταιριάζει με αυτό το φαγητό
Υλικά
1/2 κιλό φακές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μέτρια καρότα
3 ώριμες ντομάτες και μια κουταλία ντοματοπελτέ
2/3 της κούπας λάδι
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κ.σ ξύδι αλάτι και λίγο θυμάρι
Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ,τα καρότα και τις σκελίδες το σκόρδο.Προσθέτουμε νερό να καλύπτει τις φακές μας περίπου 2 δάχτυλα και τις βράζουμε για 30 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τις ντομάτες διαλύουμε μέσα τους καλά το ντοματοπελτέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα δαφνόφυλλα. Ανακατεύουμε το φαγητό μας και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα να δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε το ξύδι και λίγο θυμάρι αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και
έτοιμες οι φακές μας.
Εγώ πλένω καλά τις φακές πριν τις βράσω. Μετά που θα βράσουν δεν τις σουρώνω .Θεωρώ ότι έτσι γίνονται νοστιμότερες και διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους.
Η συνταγή είναι από το cretatrapezomata
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».