Εύκολα και γρήγορα μπισκότα
Οι γιορτές πλησιάζουν και οι φούρνοι θα αρχίσουν να παιρνουν “φωτιά”. Για αυτό και εμείς σας βρήκαμε σούπερ εύκολη συνταγή by Άκης Πετρετζίκης!
Συστατικά
2 ασπράδια αυγού, από μεσαία αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
130 γρ. μαύρη κουβερτούρα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και το αλάτι. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να ανακατευτούν με τη μαρέγκα.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να μείνουν μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στον κάδο.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στον κάδο με την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας ζύμη και την βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα σπρώχνοντάς τη με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, κλείνουμε τελείως την θερμοκρασία και αφήνουμε για 8-12 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο σιγοψήνονται με την θερμοκρασία που είχε πάρει ο φούρνος όση ώρα προθερμαινόταν. Αλλιώς μπορούμε να τα ψήσουμε στους 100° C στον αέρα για 2 ώρες.