Εσύ δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα σελινόριζα; Χάνεις!
Η σελινόριζα είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό, λόγω της όψης του. Είναι μια μεγάλη και άσχημη ρίζα, αλλά αυτό το λαχανικό είναι πολύ ιδιαίτερο.
Μπορεί αρκετοί από εσάς να μην το έχετε δοκιμάσει και όλο να το αποφεύγετε, μήπως ήρθε η ώρα όμως, να του δώσετε μία διατροφική ευκαιρία; Μπορείτε να την φάτε ωμή αλλά και και μαγειρεμένη (το γνωστό χοιρινό με σέλινο), είναι ιδανική βάση για σαλάτες, γίνεται ψητή αλλά και σούπα. Όταν μαγειρευτεί παίρνει μια ελαφρά γλυκύτητα και μπορείτε να την κάνετε και πουρέ ή να την σερβίτερε μαζί με το αγαπημένο σας ντιπ.
Γιατί πρέπει να την βάλετε στην διατροφή σας:
-Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα (βιταμίνη C , Μαγνήσιο, Χαλκό, φλαφονοειδή κ.α.)
-Υγεία των ιστών (ασβέστιο, βιταμίνη Κ)
-Καλύτερη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και της μνήμης (βιταμίνη συμπλέγματος Β)
-Καλύτερη λειτουργία εντέρου & πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης
-Ελάχιστες θερμίδες (μόλις 16 θερμιδες/100γρ.)
-Υπέροχη γεύση και αίσθημα κορεσμού!!
Πως μπορείτε να την καταναλώσετε:
-Ωμή σε σαλάτες με άλλα λαχανικά
– Σε μορφή σούπας (κατά προτίμηση βελουτέ με καρότο κ.α.)
-Ψητή στο φούρνο (με άλλα λαχανικά)
**Διάρκεια βρασίματος ~20’ ανάλογα το μέγεθος που έχετε κόψει τη σελινόριζα
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή θα με βρείτε στο facebook