Skip to main content
images easyblog articles 3083 emminopafsi 9527f743

Εμμηνόπαυση Και Αύξηση Βάρους. Δεν Θέλει Κόπο Θέλει Τρόπο!

Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος στον βιολογικό κύκλο της γυναίκας που φέρνει τα πάνω κάτω.  Γιατί όμως γίνεται αυτό;
 
Αυτό γίνετε λόγω απουσία των οιστρογόνων όπου συνεπάγεται και συνοδεύεται από την μείωση και του μεταβολικού ρυθμού και τη διαταραχή της γλυκόζης. Αποτέλεσμα είναι να επηρεάζεται και το βάρος. Δηλαδή να μπαίνουν κάποια κιλά. Για αυτό το λόγο η γυναίκα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τη διατροφή και τον τρόπο ζωής της. 
 
Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης υπάρχει αύξηση  του σωματικού βάρους. Περίπου το 30% των γυναικών ηλικίας 50 έως 59 δεν είναι απλά υπέρβαροι, αλλά παχύσαρκοι. Θα σας αναλύσουμε τι  πρέπει να ξέρετε για τους κινδύνους της αύξησης του βάρους και πώς η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.
 
Καταρχάς ξέρουμε ότι η αύξηση του βάρους δημιουργεί υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και αλλα.
 
Γιατί όμως Αυξάνετε το  σωματικού βάρους μετά την εμμηνόπαυση;
 
1) Οιστρογόνα: μελέτες σε ζώα αναφέρουν ότι  τα οιστρογόνα φαίνεται να βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Με χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, τα ζώα  στο εργαστήριο είχαν την τάση να τρώνε περισσότερο και να είναι λιγότερο σωματικά δραστήρια.
 
2) Ηλικία: το 60% των ενηλίκων δεν είναι σωματικά ενεργοί και αυτό αυξάνεται  με την ηλικία. Επίσης χάνεται μυϊκή μάζα, η οποία μειώνει τον μεταβολισμό σας και σαν αποτέλεσμα είναι ευκολότερο να πάρετε βάρος.
 
Τι μπορούμε να κάνουμε για τον περιορισμό και τι χάσιμο των κιλών; 
 
1. Συμμετοχή σε προγράμματα  ασκήσεων αντιστάσεων που βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας και αύξηση του μεταβολισμού.

2. Άσκηση μέτρια έντασης για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις ημέρες της εβδομάδας.
3. Όποτε μπορείτε, προσθέσετε δραστηριότητα στην ημέρα σας. Πλύνετε το αυτοκίνητο, παίξτε  κρυφτό με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας παρκάρετε λίγα στενά πιο κάτω και περπατήστε.
4. Ακόμα καλύτερα συμμετέχετε σε  ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα πάνω στα δικά σας ανθρωπομετρικά στοιχειά και στους δικούς σας στόχους.
Ρωτήστε έναν ειδικό!
 
 

RECENT

RELATED