Αυγά Benedict: Ένα πρωινό γεμάτο όμορφες γεύσεις
Τώρα μέσα στην καραντίνα ευκαιρία να εκπλήξετε τους αγαπημένους σας με ένα πρωινό γεμάτο όμορφες γεύσεις και αγάπη ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ για τους μεγάλους ή ένα ζεστό και απολαυστικό κακάο για τους πιο μικρούς. Μια όμορφη καλημέρα για να ξεκινάνε οι δύσκολες αυτές μέρες μας. Φτιάξτε τους μια όμορφη στιγμή, γιατί αυτά μένουν. Και είναι πολλές οι όμορφες αναμνήσεις που ξεκινούν γύρω από ένα τραπέζι.
Γλυκιά καλημέρα σε όλους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ:
4 αυγά μέτρια (50-60γρ)
Νερό
Αλάτι
Ξύδι
Πιπέρι κόκκοι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά. Το νερό να φτάνει να σκεπάσει τα αυγά και λίγο ακόμα. Το νερό θέλουμε να είναι ζεστό αλλά να μην κοχλάζει. Όταν είναι έτοιμο σπάμε τα αυγά, ένα ένα κατά προτίμηση και τα ρίχνουμε μέσα αφού πρώτα ανακατέψουμε το νερό για να του δώσουμε μια κυκλική ροή. Όταν το ασπράδι σκεπάσει τον κρόκο μετράμε 1-2 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΟΛΛΑΝΔΕZ:
2 κρόκοι αυγών
200γρ λευκό κρασί
40γρ λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80γρ λευκό ξύδι
1 κούπα ζεστό βούτυρο λιωμένο
Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρασί με το ξύδι και το κρεμμύδι μέχρι τα υγρά μας να μειωθούν στο μισό. Σουρώνουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας με ένα μπίμερ χειρός. Έπειτα ρίχνουμε αργά και σταθερά συνεχίζοντας το χτύπημα το βούτυρο(όχι καυτό απλά χλιαρό) μέχρι η σάλτσα μας να πήξει. Φτιάχνουμε την γεύση μας με αλάτι, πιπέρι και αν χρειαστεί ελάχιστη ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ:
4 φέτες ψημένο προσούτο ή μπέικον
2 αβοκάντο
4-5 φύλλα κόλιανδρου
Λίγα σπασμένα φυστίκια αιγίνης
Αλάτι/πιπέρι
1-2κς λεμόνι χυμός
Ελαιόλαδο
4 φέτες (χονδρές) ψωμί μπριός (εμπορίου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπόλ κόβουμε το αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φυστίκια. Παράλληλα έχουμε ψήσει ελαφρώς το προσούτο ή το μπέικον μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ:
Για κάθε μερίδα τοποθετούμε 2 φέτες ψωμί (αφού τις φρυγανίσουμε ελαφρώς στον φούρνο με λίγο λάδι και λίγο αλάτι) από πάνω τοποθετούμε το προσούτο, το μείγμα με το αβοκάντο, προσεκτικά από πάνω τα αυγά και τέλος την σάλτσα μας, τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
cover photo John Baker