Δυναμωτική βελουτέ σούπα λαχανικών
Όσο περισσότερο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο περισσότερο αναζητάμε φαγητά που θα ζεστάνουν τα μέσα μας αλλά και θα θωρακίσουν τον οργανισμό μας από τα μικρόβια και τις ιώσεις που κυκλοφορούν. Τι καλύτερο λοιπόν από μια δυναμωτική βελουτέ σούπα λαχανικών γεμάτη αρώματα, γεύση αλλά και βιταμίνες.
Δυναμωτική βελούτε σούπα λαχανικών
4 Άτομα
Προετοιμασία: 1 ώρα – Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 400 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1½ λίτρο ζωμός κότας ή νερό
- 1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα (αν δεν έχετε φρέσκο, μην βάλετε ξερό)
- 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το τζίντζερ.
- Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.
- Ξαναβάζουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και σερβίρουμε την βελουτέ σούπα λαχανικών, βάζοντας 1 κ.σ. γιαούρτι στο κέντρο κάθε πιάτου. Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με μερικά κρουτόν.
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ.
Ιωάννα Λυμπεροπούλου Blogger
Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger