Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F05%2Fimages easyblog images 928 76a5f86fbbc95781fa8ad5a8f64e8e95 XL

Δοκιμάστε τα πιο νόστιμα χορτοτυροπιτάκια κουρού

Τα αγαπημένα μου

Οι φίλοι μου πάντα μου ζητούν να τους φτιάξω τα χορτοτυροπιτάκια μου και εγώ αν έχω όρεξη δεν τους χαλάω χατήρι. Είναι τόσο νόστιμα και αρωματικά αφού έχουν σπανάκι, πράσο, μάραθο, καυκαλήθρες, φρέσκα κρεμμυδάκια αν βρούμε και άλλα μυριστικά τόσο καλύτερα. Η μαλακή φέτα ή το ξινοτύρι ή ξίγαλο ή ακόμα και η τριμμένη κεφαλογραβιέρα πάνε τρέλα με τα χόρτα και την νόστιμη ζύμη.

Μοιράζομαι την αγαπημένη μου συνταγή και καλή επιτυχία.

Από τη Σίσσυ Νίκα και το tastedriver.com

 

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. Βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 Αυγό φρέσκο

1 κ.γ. Αλάτι

1 κ.σ. Ούζο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

300 γρ. ξινοτύρι ή φέτα τριμμένη

3 Αυγά

50 ml Ελαιόλαδο

1 σφηνάκι Ούζο

1 πρέζα Μοσχοκάρυδο

Θαλασσινό Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Λίγο γάλα

1 κρόκο αυγού

BHMATA

Κοσκινίζουμε το αλεύρι «να πάρει αέρα» και το βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και το ψιχαλίζουμε μέσα στο αλεύρι ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το αυγό, το ούζο, το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά γυρίζοντας τη ζύμη πάνω κάτω μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη ούτε σκληρή ούτε και μαλακή.

 1 ώραΤην χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, τις καυκαλήθρες, το ξινοτύρι ή την φέτα που έχουμε λιώσει με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε καλά και την τελευταία στιγμή βάζουμε το ούζο και 1 λεπτό αργότερα το ελαιόλαδο.
Με μία κούπα ή με το πιατάκι του καφέ κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση ακριβώς στη μέση. Κλείνουμε το πιτάκι πιέζοντας τα άκρα ολόγυρα με τα δάκτυλά μας για να μην φύγει η γέμιση.

Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους τα χορτοτυροπιτάκια.

Σε μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και με το πινέλο περνάμε τα πιτάκια μας.
 25-30 λεπτάΨήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25-30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED