Δοκμάστε Πέννες Από Κόκκινες Φακές Με Κοτόπουλο
Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο, πολύχρωμα τοματίνια και σχοινόπρασο, ιδανική επιλογή για ελαφρύ και θρεπτικό μεσημεριανό ή και βραδινό, μας προτείνει σήμερα το logodiatrofis.
Για όλες εσάς που προσέχετε την διατροφή σας, θα τις λαγρέψετε. Είναι πεντανόστιμες και μπορείτε να δημιουργείσετε πολλές διαφορετικές εκδοχές μαγειρέματος.
Τι θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. πέννες από κόκκινες φακές Barilla
- 4 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 20 πολύχρωμα τοματίνια (κόκκινα, κίτρινα & μαύρα)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 80 ml λευκό κρασί
- 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες από κόκκινες φακές για 7-9 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
- Κόβουμε τα πολύχρωμα τοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και κόβουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν οι μπουκιές μπούτι κοτόπουλου είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα πολύχρωμα τοματίνια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το σοταρισμένο κοτόπουλο, τις πέννες από κόκκινες φακές, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η μακαρονάδα.
- Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Διατροφικό σχόλιοΙδανική επιλογή για ελαφρύ και θρεπτικό μεσημεριανό ή και βραδινό.
Οι penne με αλεύρι κόκκινης φακής έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β.
Ο συνδυασμός τους με τοματίνια, που είναι πηγή βιταμίνης C, ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου.
Ακόμα, η προσθήκη του κοτόπουλου στο πιάτο θα αυξήσει την ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης και θα σε κρατήσει χορτάτο/η αρκετές ώρες.